19.5.09

Η τεμπελιά και η βλακεία πάνε δημόσιο!

Εντάξει...το ξέρουμε όλοι οτι οι δημόσιες υπηρεσίες είναι γεμάτες απο κόσμο που θέλει να αράξει, βαριέται την ζωή του και είναι βαλμένοι να μας ταλαιπωρούν..Οχι όλοι, οι περισσότεροι σίγουρα! Ομως αν τύχει να έχεις τέτοιες συναλλαγές στην επαρχία τραβάς τα μαλλιά σου! Γιατί και η τεμπελιά και η βλακεία έχουν τα όρια τους! Πας λοιπόν στο ΚΤΕΟ να κλείσεις ραντεβού Παρασκευή 12 το μεσημέρι...και βλέπεις 6 γραφεία ΚΑΙ ΤΑ 6 ΑΔΕΙΑ! Μα και τα 6! Πας στον προϊστάμενο και είναι ο μόνος που δουλεύει! Του λες τι θέλεις και οτι δεν υπάρχει κανείς και πουθενά και εκπλήσσεται...σιγά που δεν ξέρει..
Την Δευτέρα που ξαναπάς, ειναι 8.30 το πρωϊ οπότε τουλάχιστον είναι στα γραφεία τους, αλλά αυτός που σε εξυπηρετεί κάνει διάλειμμα 5 λεπτών κάθε φορά που εξυπηρετεί 2-3 άτομα. Κουράζεται κάθε τέταρτο..καταλαβαίνετε...
Και σήμερα πας στο ΙΚΑ και ξεχειλίζει το ποτήρι. Δίνω λοπόν θεωρημένο φωτοαντίγραφο απο ΚΕΠ της Αθήνας και η υπάλληλος κολλάει γιατί δεν ξέρει αν ισχύει το έγγραφο που είναι θεωρημένο στην Αθήνα! Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία πιο ηλίθια απορία! Και σε καθυστερεί γιατί πρέπει να ρωτήσει...και η διπλανή της που μιλάει και χασκογελάει ασταμάτητα στο τηλέφωνο, της απαντά με θράσος "δεν μπορώ να σου μιλήσω τώρα, δεν βλέπεις οτι μιλάω?". Και οσο γίνονται αυτά και κρατιέμαι να μην εκραγώ, παραδίπλα είναι ένας παππούς τον οποίο η άλλη εργαζόμενη τον διαολοστέλνει να πάει να πάρει νούμερο προτεραιότητας, ενώ δεν έχει κόσμο άλλο πριν απο αυτόν! Τι τον ταλαιπωρείς βρε ηλίθια τον καημενούλη τον παππού?
Ενα πράγμα τους χρειάζεται...να γίνει ένα κλίκ και να βρεθούν σε ιδιωτική επιχείρηση που να τρέχουν και να μην φτάνουν. Να θέλουν ενα δεκάλεπτο να φάνε και να μην βρίσκουν. Να τρέμουν συνέχεια τον υπεύθυνο που θα κρίνει την δουλειά τους και θα τους αγχώνει για το αν θα έχουν και αύριο δουλειά. Γιατί η αχαριστία και το θράσος τους για τις συνθήκες εργασίας τους δεν έχει όρια!

2 σχόλια:

ΘΗΡΙΑ ΕΝΗΜΕΡΑ είπε...

Αχ κοριτσάκι! Δυστυχώς οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ενα μπάχαλο παλιοχαραχτήρων με γαρνιτούρα την ανοργανωσιά και την ανοχή του κράτους.
Δεν το λες μπ@#^*!@@λο, γιατί το μπ@#^*!@@λο έχει σειρά...δεν μπαίνεις όποτε θέλεις!
Ίσως γι' αυτό θυμώνω όταν κάνουν απεργία οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Γιατί ναι μεν έχουμε όλοι εργασιακά δικαιώματα, αλλά μερικοί απο μας λησμονούν πως έχουν και εργασιακές υποχρεώσεις!
Σου συνιστώ να προσθέσεις απο το youtube to http://www.youtube.com/watch?v=0vilE6wgHXU

Franky είπε...

Τώρα, εγώ τι μπορώ να πω? Θυμώνω πάντα με τις κάθε είδους γενικεύσεις, αλλά από την άλλη μόνοι μας έχουμε καταφέρει να να δίνουμε αυτή την εικόνα. Και τα συναισθήματα της juls τα έχω νοιώσει κι εγώ πολλές φορές. Η αναζήτηση αιτιών δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει...